Foodblog Swap! Pasta met Scampi van Kookmeisje

Foodblog Swap! Pasta met Scampi van Kookmeisje

Alweer tijd voor mijn tweede deelname aan de foodblog swap! Dit keer mocht ik koken van hef blog van Kookmeisje. Een mede Haarlemse wiens blog ik al regelmatig bekeek. Ontzettend leuk om er van te mogen koken dus! Het leukste aan het blog van Kookmeisje vindt ik dat ze een hele duidelijke eigen stijl heeft, die vooral in haar fotografie heel mooi naar voren komt. Het levert prachtige plaatjes op, waar ik altijd met veel plezier doorheen blader. Ik kan iedereen aanraden om een kijkje op dit blog te nemen.

Dan het recept. In eerste instantie schoot ik alle kanten op. “Dit ziet er lekker uit! Oeh, maar dit dan! Nee, nee dit! Yum!” Uiteindelijk was het een craving die me deed besluiten. Ik had ontzettend trek in pasta met garnalen, maar mijn favoriete eigen recept voor pasta met garnalen is nou eenmaal *kuch* niet bepaald licht *kuch* en past dus niet in mijn gezonde plannen. Hè derrie, wat nu? Ik besloot door de pasta recepten van Kookmeisje te bladeren in de hoop dat ze misschien… Ja! Een recept voor pasta met scampi! En wat zag dat er lekker uit. Ook nog eens lekker snel te maken en dieet-proof. Ik was verkocht. Met een kleine aanpassing naar mijn eigen smaak hier en daar, had ik binnen no time een heerlijk bord pasta voor mijn neus. Hebben jullie al trek gekregen? Mooi zo. Hier gaan we…

Benodigdheden
Pasta (ik gebruikte de verse tagliatelle van de Albert Hein)
Sjalotjes
Knoflook
Tomatenpuree
Witte wijn
Limoen
Rucola
Rauwe Gamba’s
Eventueel, parmezaanse kaas

Ik paste het originele recept wat aan. Ik had niet zo’n zin in pittig, dus liet het pepertje weg. In plaatst daarvan begon ik met wat sjalotjes. Verder verving ik de citroen door limoen, omdat ik dat meestal lekkerder vind. Snipper de sjalotjes heel fijn, pers de knoflook en bak het geheel zachtjes aan in een laagje olijfolie. Niet te hoog dat vuur, je verbrandt je knoflook sneller dan je denkt. Zet ondertussen een pan zout water op hoog vuur voor je pasta. Tip: Het water waar je pasta in kookt moet zo zout zijn als zeewater.

20140531-140647.jpg
Ik wilde de sjalotjes eigenlijk een beetje stoven. Voeg hiervoor alvast een scheutje limoensap en een scheutje witte wijn toe. Laat nu maar lekker pruttelen. Kookt je water al? Kook de pasta beetgaar en spoel dan gelijk af met koud water om doorgaren te voorkomen. We verwarmen de pasta straks weer met de saus.

20140531-140657.jpg
Als het meeste vocht verdampt is, kun je de gepelde gamba’s toevoegen. Voeg, zodra de gamba’s net beginnen te kleuren, een lekkere scheut witte wijn en flink wat limoensap toe. Los hierin, als de gamba’s bijna gaar zijn, wat tomatenpuree op. Ik gebruikte geconcentreerde tomatenpuree (je weet wel, die kleine blikjes) dus had maar een klein beetje nodig voor flink wat tomaten smaak. Op deze manier legt de saus straks een dun laagje om de pasta heen, zoals bij een Carbonara, maar heb je niet echt een “saus” zoals bij een bolognese. Wil je toch liever meer saus, dan kun je gewone gezeefde tomatenpuree gebruiken en wat meer toevoegen. Ik zou het alleen niet aanraden, aangezien je al snel alleen tomatenpuree zal proeven.

20140531-150818.jpg

20140531-150836.jpg
Nu zijn we eigenlijk al bijna klaar. Mja, ik geloof het zelf eigenlijk ook niet. Neem een flinke hoeveelheid rucola en laat de blaadjes even slinken in je saus. Hier geldt het zelfde als bij spinazie, je hebt altijd meer nodig dan je in eerste instantie denkt! Tenminste, ik begin zelf altijd met te weinig. Voeg vlak na de rucola je tagliatelle toe en roer het geheel goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Serveer met wat extra rucola, een lekkere scheut mooie olijfolie en eventueel wat parmezaanse kaas. Dat kan ik dus niet laten… Toch een beetje kaas over mijn pasta. Kookmeisje adviseert ook wat geraspte schil van de citroen (in mijn versie dus limoen) er over heen te strooien. Zelf ben ik nooit zo’n fan van citrusrasp, zelfs niet in en over gebak, maar dat is mijn afwijking. Probeer het vooral! Als u mij nu zou willen excuseren, ik geloof dat ik mij met een bord vol pasta terug moet gaan trekken op een stoel ergens in de zon….

20140531-150850.jpg

20140531-150902.jpg

Comments

  1. Leuk dat je voor dit recept hebt gekozen, ziet er echt zo lekker uit krijg er ook meteen zin in :)

  2. Martijn says:

    Hoi!

    Dat was lekker. Mijn zoontje (4) vond de garnalen niet zo lekker, maar mijn dochter (1) was enthousiast: “HAP, HAP, HAAAAP!”

    Ga het zeker nog eens maken,

    hartelijke groet,

    Martijn

Speak Your Mind

*