Vaarwel 2013 & Hallo 2014!

Vaarwel 2013 & Hallo 2014!

Lieve allemaal,

Iets meer dan een jaar geleden, op 1 januari 2013, formuleerde ik 3 goede voornemens voor mijzelf. Voornemens die ik nu voor een keer echt wilde gaan uitvoeren. Dus niet de eerste week van januari volledig toegewijd zijn, om het vervolgens allemaal net zo snel weer te vergeten. We zijn meer dan een jaar verder, dus de vraag is, is het gelukt? Ja en nee. Laten we het hebben over de eerste en voor mij de belangrijkste van mijn drie voornemens: Ik wilde een foodblog beginnen.

Dat beginnen, dat is gelukt ja. In januari 2013 begon ik met Koken met de Wentelteef als gratis WordPress blog, met en recept voor risotto. Jullie leuke reacties verraste me, wat fijn dan mensen interesse hadden in wat ik schreef! Ik blogde met veel plezier en besloot in april om over te gaan naar mijn eigen domeinnaam. Ik bleef met veel plezier schrijven, ik zag mijn bezoekersaantallen langzaam maar zeker stijgen en ik genoot van de leuke reacties. Verder probeerde ik zo veel mogelijk te leren over bloggen en alles wat daar bij komt kijken. Ik stak meer tijd en aandacht in mijn fotografie, zakte weg in dagdromen over nieuwe projecten, las artikelen over WordPress, maakte wilde plannen en toen…

Tsja, toen. Bloggen is mijn hobby en hobby’s moeten soms even op pauze worden gezet. Ineens was daar een belachelijk drukke periode. Het voelt alsof ik eind augustus op een achtbaan ben gestapt. Een gigantische achtbaan die langs grote hoogtes en diepe dalen is gescheurd. Het leven raasde voorbij, er was steeds iets anders wat mijn aandacht vroeg en bloggen schoot er steeds weer bij in. Ik maakte foto’s, schreef recepten op, soms schreef ik het begin van een blogpost, maar echt een post afmaken kwam er maar niet van. Ik wilde wel, ik wilde oh zo graag, maar “life just got in the way.”

Nu ben ik van de achtbaan afgestapt en heb ik mezelf beloofd weer ruimte te maken voor de dingen die ik leuk vind. Bloggen staat boven aan dat lijstje, dus hopelijk gaat Koken met de Wentelteef een mooi jaar tegemoet. Natuurlijk staan de goede voornemens voor dit jaar ook alweer klaar, maar daar zal ik jullie niet mee vervelen. Veel belangrijker: Wat kunnen jullie dit jaar verwachten op Koken met de Wentelteef?

Ten eerste, ik ga weer schrijven. Er komen recepten, er komen reviews, er komen allerlei leuke dingen. Wat ik jullie niet ga beloven is hoe vaak er nieuwe posts komen. Daarvoor ken ik mezelf veel te goed. In een ambitieuze bui besluit ik dat er drie posts per week online gaan, om vervolgend 4 weken geen tijd te hebben om te schrijven. Nee, dat soort beloftes doe ik niet meer. Het blijft een verassing.

Ten tweede, wil ik graag horen wat jullie zouden willen lezen op Koken met de Wentelteef. Dit jaar wil ik proberen meer de interactie met jullie op te zoeken. Meer recepten? Meer reviews? Uitleg over ingrediënten? Benieuwd wat ik van één bepaald kookboek vind? Laat het me weten! Hoe? Er zijn zo veel mogelijkheden…

Want ja, hoe hou je dit jaar alle activiteiten van Koken met de Wentelteef bij? Veel van jullie hebben Koken met de Wentelteef al “geliked” op Facebook. Op de Facebook pagina zal ik ook dit jaar weer nieuwe posts aankondigen, vragen voorleggen en soms zelfs mini recepten of tips delen. Helaas maakt Facebook het niet makkelijk om je favoriete bloggers te volgen. Slechts 10% van de likers zal mijn updates ook werkelijk te zien krijgen. Wil je dus zeker weten dat je geen update mist? Abonneer je dan via email, of volg mij via Bloglovin’. Zeker voor degene die meerdere blogs willen volgen is Bloglovin’ een goede optie. Niet meer elke dag checken of er toevallig nog een post verschenen is op één van je favoriete blogs. Gewoon een overzicht per email! Ook kun je de Wentelteef natuurlijk volgen via Twitter en Instagram.  Hoe? Ik heb het jullie makkelijk gemaakt, alle volgknoppen vind je rechts in het scherm. Dus als je dat niet al deed, kies je favoriet en volg! Dan hoef je in 2014 niks te missen.

Morgen komt het eerste recept van het nieuwe jaar online. Iets lekkers voor op een toastje, of misschien wel gewoon op je boterham mee naar je werk… Het wordt een lekker jaar. Ik heb er zin in, jullie ook?

Speak Your Mind

*