Ben & Jerry’s Core “Peanut butter me up” – Review

Ben & Jerry’s Core “Peanut butter me up” – Review

Hoewel het echt lekkere weer nog even op zich laat wachten, puilen de supermarkten alweer uit van de nieuwste ijssoorten. Ben&Jerry’s lanceerde in Nederland twee nieuwe smaken in de “core” serie. Een emmer B&J’s in deze serie bestaat uit twee smaken ijs rondom een (enigszins) vloeibaar midden. De heerlijke core’s uit vorige edities waren bijvoorbeeld chocolata fudge en caramel. Vandaag bespreek ik de eerste van de twee nieuwe smaken, “Peanut butter me up.” De beschrijving op de verpakking luidt als volgt:

“A raspberry jam core, surrounded by peanut butter & vanilla ice-cream with chocolatey covered peanut butter cups”

20130516-231002.jpg
Bij deze beschrijving ging mijn hart sneller kloppen. Toen ik 15 was bracht ik drie weken door op een Amerikaans summercamp. Hier maakte ik kennis met twee ongelooflijk Amerikaanse concepten: Reese’s peanut butter cups en peanut butter jelly sandwiches. Mijn voorkeur ging gelijk uit naar de peanut butter cups. Zachte melkchocolade cups met een zoutige pindakaas vulling, geweldig! Ik ben altijd dol geweest op pindakaas, ik ben altijd dol geweest op chocolade, what’s not to love? Dat dacht ik dus ook over dit ijs. Ten onrechte, zo bleek…

Het concept is goed. Het beste van drie werelden. De bekende PB&J sandwiches, peanut butter cups en ijs. Helaas werkt het niet. Laten we beginnen met het beste, het pindakaas ijs. Ik vind het geweldig, maar je moet denk ik wel heel erg van pindakaas houden (zoals ik) Het vanille ijs is, nouja, vanille ijs. Niks mis mee, maar niks bijzonders. De peanutbuttercups die er in zitten hebben aanzienlijk minder smaak dan mijn geliefde Reese’s cups. Maar wat deze smaak echt de das om doet is de vreselijk smerige core. Een chemisch, zoetig goedje wat door moet gaan voor frambozen jam. Bah. Ik heb geprobeerd een beetje om dit spul heen te eten, maar dat is niet makkelijk. Aangezien elk druppeltje van dit spul me koude rillingen bezorgt denk ik niet dat ik deze smaak ooit nog zal kopen. Jammer van het pindakaas ijs, daar mag je me gerust bakken vol van voeren, maar deze smaak is wat mij betreft een flop. Jammer Ben&Jerry’s, ik ga voortaan toch weer voor mijn geliefde emmertje Fairly Nuts!

Speak Your Mind

*